1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Lexus Design Awards
  4. LDA winner 2019
ШВИДКІ ДІЇ

Проект лізи маркс «Алгоритмічне мереживо»

Проект  отримує найвищу нагороду на Lexus Design Award 2019

Lexus International оголосив володарку Гран-прі Lexus Design Award 2019. Ліза Маркс отримала престижну нагороду за свій дизайн «Алгоритмічне мереживо». Загалом свої дизайнерські ідеї на конкурсі представили 1 548 учасників із 65 країн у всьому світі.

Проект демонструє прагнення бренда Lexus підтримувати дизайнерські ідеї, які можуть зробити майбутнє кращим, і наочно ілюструє філософію Lexus – завжди ставити людину у центрі еволюції та інновацій.

Дизайнер і технолог зі світовим ім’ям Джон Маеда, який уперше увійшов до складу журі, сказав: «При згадці про алгоритми нам зазвичай спадають на думку комп’ютери та сфера високих технологій. Але алгоритми були вперше використані у текстильній промисловості як засіб втілення нових естетичних рішень для тканин у XIX столітті.

У своїй роботі Ліза Маркс спиралася не лише на ті традиції, а повернулася навіть далі у минуле, використавши методику XVI століття для плетіння складних мереживних візерунків. Застосування давньої технології плетіння та сучасного тривимірного моделювання дозволило створити бюстгальтери ручної роботи для жінок, які пережили рак грудей та мастектомію. Фінальна робота поєднує функціональність і красу, позитивно впливаючи на естетику тіла жінки, яка пережила операцію, та забезпечуючи індивідуальну підтримку форм».
Володарка Гран-прі Ліза Маркс прокоментувала свою перемогу: «Lexus не повинен цим займатися. Бренд усе одно був би успішним. Але таким чином вони демонструють віру в те, що дизайн здатен зробити світ кращим». Проект-переможець та роботи інших п’яти фіналістів будуть представлені на виставці Lexus під назвою «Leading with Light» («Керований світлом»). Захід проходитиме в рамках Міланського тижня дизайну з 9 по 13 квітня 2019 року у виставковому центрі Superstudio Più у кварталі Тортона.