1. Discover Lexus
  2. Lexus yacht premieres
ШВИДКІ ДІЇ
Новини Lexus

Lexus представив новий флагман-розкішну яхту LY650

  • 65-футова яхта Lexus — новий флагман бренда, який втілює в собі філософію дизайну Lexus
  • Виняткова потужність і безшумність
  • Інноваційні технології дарують неймовірний досвід
  • Гарантія професійності та якості завдяки виробничій системі Toyota (Toyota Production System)

Бока-Ратон, Флорида, США, 19 вересня 2019 р. — Lexus прагне вийти за межі автомобільного світу, щоб продовжити дарувати своїм клієнтам неймовірні враження. 19 вересня компанія Lexus представила світові свою першу розкішну яхту Lexus LY 650.

Модель LY 650 базується на концепті Lexus Sport Yacht Concept, вперше представленого в січні 2017 року. Яхта вирізняється виразним стилем і чудовими крейсерськими характеристиками. Lexus продовжує розширювати поняття розкоші завдяки впровадженню інноваційних технологій. Мета бренда — забезпечити неймовірний досвід для всіх клієнтів, зокрема тих, хто підкорює морську стихію. Флагманська яхта LY 650 є новим втіленням філософії Lexus, у якій поєднуються надзвичайна увага до деталей та японський концепт гостинності.

Форма корпусу, вигнуті вставки на палубі та широкі виступи на кормі надають моделі LY 650 надзвичайно стильного зовнішнього вигляду. Завдяки співпраці з італійською студією дизайну яхт Nuvolari Lenard*1 розробники змогли вдосконалити дизайн та облаштувати зручні каюти. Окрім того, яхта оснащена легким і жорстким композитним корпусом, при побудові якого використовувалися вуглепластик і склопластик. Ці характеристики допомагають LY 650 розвивати максимальну швидкість під час крейсерського плавання. LY 650 також оснащена передовою комунікаційною технологією LY-Link, яка дозволяє контролювати системи судна та вчасно отримувати інформацію про їхній стан.

LY 650 побудований у співпраці з компанією Marquis Yachts LLC*2 зі штаб-квартирою у місті Пуласкі (Вісконсин, США). Створюючи яхту, Marquis Yachts застосувала знамениту виробничу систему Toyota (Toyota Production System) для підвищення ефективності та якості виробництва. Нова яхта буде представлена на міжнародній виставці яхт у Форт-Лодердейлі у Флориді з 30 жовтня до 3 листопада 2019 року.

«LY 650 символізує прагнення Lexus розширювати поняття розкоші і за межами автомобільного світу. Команда, до якої увійшли представники Toyota і Marquis Yachts, презентувала виробничу систему Toyota у сфері суднобудування для поліпшення характеристик яхт. У розкішній LY 650 втілена філософія Lexus, яка поєднує увагу до деталей та концепцію гостинності. Я не можу дочекатися, щоб побачити, як вдосконалена модель LY 650 підкорює океани в усьому світі. Наша компанія завжди прагне створювати нові засоби пересування — відтепер і морем», — прокоментував Акіо Тойода (Akio Toyoda) президент Toyota.

нове втілення філософії дизайну lexus у формі 65-футової яхти

Яхта з відкритим містком LY 650 має таку ж саму привабливу форму й витончені округлі лінії, що й концепт Lexus Sport Yacht Concept, тому її обриси елегантні та спортивні водночас. Потужний, яскраво виражений ніс і динамічний корпус, один з найширших у своєму класі, не дають жодного шансу на те, що LY 650 залишиться непоміченою. Лінія даху й акцентовані вигини на кормі підкреслюють високі крейсерські характеристики LY 650.

Поєднання двох кольорів (за бажанням) підкреслює витончену форму яхти та наголошує на тому, що вона є втіленням концепту Lexus Sports Yacht Concept, представленого у 2017 році. Металеві акценти на носі, бокові вікна та повітрозабірники L-подібної форми створюють культовий зовнішній вигляд яхти Lexus.

В інтер'єрі судна поєднуються вдосконалений дизайн, близька до досконалості якість виконання деталей, що властиво Lexus, та японська філософія гостинності омотенаші, в основі якої — передбачення та задоволення будь-яких побажань гостя. Яскравий світлий інтер'єр, в якому переважає білий колір, створює відчуття широкого простору та відкритості, а плавні лінії та креативне освітлення — затишку та комфорту.

В ергономічному салоні ближче до носа яхти розташовано два капітанські крісла та зручні дивани, тоді як камбуз облаштовано на кормі. Під салоном — три вишукані каюти для відпочинку, причому відстань від підлоги до стелі складає понад два метри. Кожна каюта з власною душовою.

виняткова потужність та безшумність, що так пасує морському флагману

Аби досягти приголомшливої продуктивності, що властиво Lexus, модель LY 650 була ретельно розроблена й спроєктована для забезпечення як комфорту під час крейсерського плавання, так і динамічного відгуку на рух штурвала.

Силовий агрегат оснащено двома двигунами Volvo Penta IPS*3 (1350/1200/1050). Поєднавши їх з виразною формою підводної частини корпусу, створеної за допомогою обчислювального гідродинамічного моделювання, Lexus зміг досягти не лише високої продуктивності та низького споживання пального, але й виняткової крейсерської стійкості та маневровості. Модель LY 650 також може похвалитися великою кількістю функцій підтримки пілотування: керування джойстиком, утримання положення з фіксованою точкою на морі тощо.

Підводна частина корпусу та його верх зроблені з пластику, армованого вуглецевим волокном, що надає корпусу легкості та неабиякої жорсткості. Це дозволяє розвивати максимальну швидкість під час крейсерського плавання та сприяє комфорту в подорожі. Сендвіч-панелі з відмінними звукоізоляційними характеристиками використовуються в основних стінах, щоб забезпечити виняткову тишу для невимушеної розмови.

надзвичайний досвід, створений за допомогою передових технологій

LY-Link, провідна технологія зв'язку, своєчасно надає різноманітну інформацію. Вона може стежити за станом судна та надсилати текстові повідомлення в разі виявлення відхилень від норми. Окрім суто робочих процесів, ця система підвищує комфорт пасажирів, адже дозволяє користувачам за допомогою смартфона вмикати та вимикати такі прилади, як система кондиціонування повітря чи освітлення.

Капітанські місця обладнано стильною панеллю приладів із сенсорним керуванням, що дарує комфорт під час подорожі.

Яхту може бути обладнано системою об'ємного звучання Mark Levinson Surround Sound System з сабвуферами, яка перетворить салон на справжній концертний зал.

найвища майстерність виконання та якість системи Toyota Production System

LY 650 виготовляється професіоналами високого класу з компанії Marquis Yachts, що у Вісконсині, США. Їхній великий досвід у створенні яхт і майстерність такумі простежується у корпусі, виготовленому вручну та пофарбованому за індивідуальним замовленням з увагою до кожної деталі. Ця точність також стосується процесів механічної обробки та зварювання. Ретельно продумані деталі знаходять втілення в палубних фітингах із нержавійної сталі, виготовлених на замовлення для кожного судна на власному виробництві майстрами такумі. Оздоблення з натуральної деревини також виготовляється з огляду на індивідуальні запити, а обробка сидінь відбувається вручну

З початком виробництва LY 650 компанія Marquis Yachts впровадила відому виробничу систему Toyota Production System, орієнтовану на постійне вдосконалення процесів для підвищення ефективності та якості.